Kobujutsu of Karate meedoen.

Kom eens langs

Kom gerust eens meedoen of om te kijken. De eerste 2 lessen zijn gratis. Daarna mag je je inschrijven voor de lessen om mee te gaan doen bij de ryu. Na circa 6 -8 les sen is het de bedoeling dat je een gi ( wit karatepak) koopt. Dat kan via onze bekende leveranciers. Je kunt ook bij mij bestellen.

 

Kobujutsu materialen

De oefenwapens kun je eerst wel lenen maar het is ook leuk om deze  zelf bij elkaar te verzamelen. Zelf maken mag natuurlijk ook maar overleg wel even. Als je wat koopt in de winkel moet je goed opletten wat je uitzoekt want soms zijn tonfa's  gescheurd. Voor een houten Bo is een rechte stok (bijv essen, eiken, meranti of ratan van 1,82 cm lang en 2-2,5 cm doorsnee.) al voldoende. De Bo mag je overigens een beetje aanpassen aan je lengte. Bij sai en tonfa (verschillende maten) moet het onderste gedeelte 2-4 cm langer dan je elleboog zijn als je het wapen vasthoudt. Als de sai nog wat zwaar zijn aan het begin vergeet dan niet een touwtje om je pols aan de sai te doen. Daarmee sparen we de vloer van de gymzaal...

 

Voor de Kobujutsu lessen in Assendelft wordt ingezet om jongeren kennis te laten maken met deze kant van de krijgskunsten. Hiervoor wordt een deels gecombineerd programma ontwikkeld. Dit bestaat uit een traditioneel deel waarin met wapens en oefeningen wordt getraind conform het traditioneel japanse programma. Gewoon trainen dus... Een ander deel van de les wordt ingezet om coördinatie, gedrag en houding, spirit en inzicht te trainen. Op deze manier komt de jeugd op een leuke manier in contact met het gebruik van klassieke krijgskunsten. Ook discipline en zelfbeheersing spelen hierbij een rol. Als de stof wat beter wordt beheerst wordt voor de groep staan ook onderdeel van het programma om assertiviteit te ontwikkelen. Voor senioren wordt het reguliere kobujutsu programma.

Zelfverdediging & kobujutsu

Met kobujutsu leer je goed afstand houden. Ook in echte situaties. Je krijgt meer overzicht en kan hierdoor eerder de intenties inschatten. In een aantal lessen is er ook aandacht voor technieken zonder wapens om de technieken met wapens beter te kunnen begrijpen maar ook zodat je weet wat je moet doen als je niks in je handen hebt. Uiteindelijk is dat beter.

Karate

Voor karate kun je een karatepak aanschaffen via onze standaard leverancer Kaiten. Deze kun je via mij bestellen. Verder heb je in het begin karate handschoenen en een gebitsbeschermer nodig. Karate en Kobujutsu zijn een perfecte combinatie om samen te trainen dus als je allebei leuk vind ben je aan het goede adres!.